Bloemen tellen voor nectarscore

Begin juni kun je als deelnemer met onze tellijst en hulpmiddelen om bloemen te herkennen van 1 m2 niet gemaaid gazon het aantal planten tellen zodat wij de nectarscore van je gazon kunnen berekenen. Hoe je dat doet leggen we in dit artikel uit.

Op de pagina "Hoe tel ik"  kun je een tellijst downloaden. Op deze pagina zijn ook afbeeldingen en beschrijvingen beschikbaar van bloemen en planten die in je gazon kunnen voorkomen. Hier is ook een download van beschikbaar.

Kies nu een stuk gazon van 1 m² (niet meer!) dat representatief is voor je niet-gemaaid gazon. Zet dit af met behulp van een meetlint en een touw of iets dergelijks. Hier ga je de bloemen of planten tellen. Let op, de telmethode kan per soort verschillen! Soms tel je de bloemen, soms het open bloemhoofdje of elk bloemstengel.

Vul de verzamelde gegevens in via de knop "Vul dit formulier in" op het scherm. We vragen ook om je postcode om de verspreiding door het land te kunnen zien, evenals het aantal vierkante meters dat je niet hebt gemaaid en de maaifrequentie.

Zodra het formulier is ingevuld, zullen wij de nectarscore berekenen. Zodra dit klaar is, ontvang je een e-mail met de resultaten. Halverwege juni verwachten we de totaalresultaten van Nederland met iedereen te delen.


Over de schrijver
Reactie plaatsen