Maaibeleid Groningen

Maai Mei Niet is een initiatief waarbij bepaalde gebieden tot 1 juni ongemoeid worden gelaten door maaiactiviteiten, zoals in de gemeente Groningen. Deze actie bevordert de biodiversiteit door het laten groeien van gras en bloemen, wat essentieel is voor het ecosysteem. Het langere gras biedt een geschiktere omgeving voor bloemen om te bloeien, wat op zijn beurt voedsel en habitat biedt voor insecten zoals bijen, kevers, vlinders en hommels.

Het project houdt rekening met verschillende soorten grasvegetaties en identificeert gebieden die wel en niet worden gemaaid, rekening houdend met factoren zoals verkeersveiligheid en kinderspeelplaatsen. Vanaf juni worden sommige gebieden weer gemaaid, maar dit gebeurt op een insectvriendelijke manier, waarbij maaimachines worden gebruikt die insecten de kans geven om te ontsnappen.

Het publiek wordt aangemoedigd om deel te nemen aan Maai Mei Niet door bijvoorbeeld hun eigen gras minder frequent te maaien, waardoor er meer bloemen groeien en bijen en vlinders kunnen profiteren van de extra voedselbronnen.

Originele artikel

Over de schrijver
Reactie plaatsen