Doe mee!

Wil jij ook meer bloemen voor bijen en andere insecten? Doe dan mee met Maai Mei Niet. Meld je aan je krijgt gratis:

  • Een grasveld vol bloemen
  • Zes mails vol bloemen en bijen
  • De nectarscore van je eigen gazon

Schrijf je nu in!


Twijfel je nog, lees dan verder!

Maai Mei Niet is de eenvoudigste actie allertijden, want je hoeft er letterlijk niets voor te doen: steek je handen vooral niet uit de mouwen, laat je grasmaaier staan en doe iets goed voor de bijen! Je krijgt er een bloeiend grasveld en dankbare bijen en beestjes voor terug. Wie wil dat nu niet?Samen gaan we meer dan 11.000 voetbalvelden in bloei zetten. Tover ook jouw gazon om tot een bijenoase en doe mee. 

 null

Wist je dat er in jouw grasveld ook andere planten aanwezig zijn die in bloei kunnen komen zodra je (een gedeelte) van je gazon niet meer maait? Madeliefjes, paardenbloemen en klavers, bijen en vlinders zijn er dol op! Je hoeft dus niet te zaaien, je hoeft alleen niet meer te maaien en de rest gaat vanzelf! 

Zes mails vol bloemen en bijen


Je ontvangt zes mails van ons met daarin tips en informatie over bloemen en bijen. We gaan de nectarscore van jouw grasveld en alle andere grasvelden meten. Hoe dat in zijn werk gaat wordt uitgelegd in deze mails. Ook leggen we je uit hoe je bijen en bloemen kunt herkennen en we geven tips wat je verder kunt doen om hen te helpen.

De nectarscore van je eigen gazon


Door 1 m2 bloemen te tellen van je bloemrijke gazon kan je de zogenaamde “nectarscore” berekenen. Ontdek hoeveel bijen jouw gazon voedt! Alle uitkomsten worden door wetenschapper Koenraad van Meerbeek van de Universiteit Leuven verwerkt tot een nationale nectarscore, zodat we ook te weten komen hoeveel onze gezamenlijke gazons bijdragen aan voedsel voor bijen.

Wacht niet langer en schrijf je nu in

En doe mee aan de makkelijkste manier om je tuin om te toveren tot een insectenparadijs.