Gemeente Schagen maakt werk van Maai Mei Niet

Gemeente Schagen maakt werk van Maai Mei Niet

De gemeente Schagen voert een actief Maai Mei Niet beleid.

'Maai het gras in de maand mei, maar even minder, zegt de gemeente Schagen tegen inwoners. ’Insecten handje helpen

Sla hele stukken gras bij het maaien over in de maand mei. Dat is de boodschap die de gemeente Schagen meegeeft aan haar inwoners. Zij laat in de maand mei de grasmaaier wat vaker staan om de biodiversiteit te verhogen en meer bloemen tot bloei te brengen.

De nectar die de bloemen produceren, is namelijk voedsel voor bijen en anderen insecten. Juist in mei is dit belangrijk omdat er dan nog niet volop bloeiende planten zijn, zoals in de zomer. Ongeveer de helft van de in Nederland bekende bijensoorten wordt met uitsterven bedreigd.

Openbare gazons worden vaak heel strak gemaaid. Op een trapveldje of langs een route waar veel mensen met de hond lopen, is langer gras niet wenselijk. De gemeente ziet binnen de bebouwde kom echter nog genoeg gazons waar wél ruimte is om het gras een tijdje wat langer te laten. Inwoners herkennen de gazons die niet gemaaid worden in mei aan de bordjes die erbij komen te staan.

Bewust

Ik wil de inwoners van gemeente Schagen oproepen om ook mee te doen met de Maai Mei Niet actie’’, zegt wethouder Hans Heddes. ,,Het is belangrijk dat wij de insecten een handje helpen. Acties zoals deze maken ons ervan bewust dat we allemaal ons steentje bij kunnen dragen aan een verbeterde biodiversiteit.”  Voor inwoners die mee willen doen is meer informatie te vinden op maaimeiniet.nl.

Bron: NH-dagblad

Over de schrijver
Reactie plaatsen