‘Maai mei niet ‘voor meer bloemen en bijen!

‘Maai mei niet ‘voor meer bloemen en bijen!

 Een maandlang minder gras maaien voor meer bloemen en bijen: dit is het idee achter de landelijke actie Maai mei niet. Door het gras in uw tuin niet of minder te maaien komen er meer kruiden en bloemen tot bloei. Dat is nuttig én belangrijk voor de biodiversiteit in ons land. Ook de gemeente Lochem doet mee aan Maai mei niet.

Maai-mei-niet-velden

Op negen plekken maait Circulus het gras in mei niet. Het zijn velden binnen onze kernen die normaal als gazon worden gemaaid. U herkent ze aan het bord met de tekst Maai-mei-niet. Na deze periode staat het gras op de velden natuurlijk hoog. De maaier moet het lange gras dan goed kunnen maaien en afvoeren. Daarom zijn grote velden gekozen die goed te bereiken zijn met een maai-laadcombinatie. Alle andere gazons en veldjes binnen onze kernen maait Circulus zoals anders. Zorgt lang gras langs ‘maai mei niet-velden’ voor overlast op stoepen of paden? Dan maaien ze de randen alsnog bij.

Wat kunt u doen?

Heeft u zelf een grasveld of gazon? Laat dan de grasmaaier eens staan. Of maai alleen een mooi patroon en zaai verschillende soorten kruiden of bloemen in. Meer tips krijgt u volgende week op onze speciale Maai-mei-niet-pagina naast het gemeentenieuws.


Meld u aan

Op www.circulus.nl/maai-mei-niet ziet u alvast waar Circulus in mei niet maait. Daar leest u ook hoe u uw eigen ‘maai-mei-niet-gazon’ aanmeldt bij de landelijke actiesite. Dat is www.maaimeinietnederland.nl. U krijgt dan een e-mail met ideeën om de eigen tuin bloemrijk en biodivers te maken.  

Bron: www.lochem.nl

Over de schrijver
Reactie plaatsen