Tip van Velt: stimuleer de biodiversiteit

Tip van Velt: stimuleer de biodiversiteit

Hoe meer soorten planten, bloemen en bomen, zoogdieren, insecten en andere beestjes er leven in jouw tuin, hoe meer biodiversiteit je creëert.

Want op een akker met maar één gewas vinden weinig dieren voldoende voedsel. Op een bloemrijk gazon leven veel verschillende soorten bloemen die voor allerlei dieren voedsel en schuilgelegenheid zorgen. Dat is aantrekkelijk voor de vogels die hun jongen graag een buffet van malse wormpjes en insecten aanbieden. Voor de egels die graag de slakken eten. De eekhoorn die graag een nootje meepikt. 

Door in je tuin zo veel mogelijk verschillende planten te zetten, liefst ook van verschillende hoogtes en als het kan nog één of meerdere bomen erbij, maak je jouw tuin tot een voedselparadijs voor al die nuttige dieren. Waar ze kunnen schuilen, waar ze hun jongen groot kunnen brengen en waar de mens kan genieten van al dat leven. Mensen voelen zich gezonder in een groene omgeving en vooral ook de wilde bijen en zweefvliegen zijn belangrijk voor het bestuiven van ons voedsel. Alle reden om aan de slag te gaan en nog meer verschillende planten te zetten. Kies wel voor biologisch geteelde en inheemse planten. Die zijn zonder giftige stoffen gekweekt en bieden gezond voedsel voor al wat leeft in jouw tuin. 

Meer info is te vinden op www.velt.nu 


.

Over de schrijver
Reactie plaatsen